Op de West-Friese zeeklei in Wijdenes telen we een grote variatie aan zachtfruit en peulvruchten. Wat ruim 25 jaar geleden begon met de teelt van wat aardbeien is uitgegroeid tot een kwekerij waar inmiddels vele verschillende fruitsoorten en peulvruchten staan. De kwekerij is 5 hectare groot en ligt in een echt fruitgebied.

We telen biologisch, wat onder meer inhoud dat de gewassen in de grond geteeld worden en niet bijvoorbeeld op een kunstmatig substraat. We bemesten met organische mest en vlinderbloemigen en gebruiken geen chemische bestrijdingsmiddelen. Vruchtwisseling houdt de grond gezond.

Directe verkoop aan de consument is altijd belangrijk geweest, de eerste jaren van de kwekerij was het zelfs de enige manier van afzet. Later zijn we ook voor de veiling gaan telen om te leren dat huisverkoop toch wel erg goed past bij zachtfruit. De lijn tussen pluk en consumptie is veel korter. We kunnen hierdoor de vruchten wat rijper plukken wat heel belangrijk is voor de smaak. 

De oogst is volledig handwerk. In het oogstseizoen zijn er dan ook veel m.n. jongelui op de tuin te vinden die het fruit plukken en voor een gezellige drukte zorgen.

'Kaart Landschap Noord-Holland'