- examenmensen gezocht, vanaf half/ eind mei start de pluk, heb je examen gedaan en wil je voor korte of langere tijd een vakantiebaan in het fruit stuur dan even een bericht naar; sjerpskleinfruit@gmail.com .

 

Dank voor je interesse om bij ons te willen werken.

Inschrijven

Inschrijven kan alleen als je (op het moment dat je wilt gaan werken) minimaal 13 jaar oud bent. Daarnaast moet je over een eigen identiteitsbewijs beschikken.

Het weer is van invloed op hoe druk het is, hoe warmer en zonniger het is hoe sneller het fruit rijpt. Drukke perioden worden opgevangen door allemaal wat langer door te werken, andere werkzaamheden even te laten liggen en door soms tijdelijk extra mensen aan te nemen.

In, tijdelijk, rustigere tijden werken we allemaal wat minder. Is er langere tijd minder werk dan hebben degene die er al langer werken het meeste recht op werk.
Er is werk van maandag tot en met zaterdag. In de kantine ligt een kalender waarop je kan aangeven wanneer je niet kan werken. Maandag, woensdag en vrijdag zijn tegenwoordig de drukste dagen. Vooral later in het seizoen, na augustus, zijn vaak nog extra mensen welkom. 

Beloning 
Er wordt betaald naar leeftijd, per uur.

13 jaar: 3 euro per uur

14 jaar: 3,5 euro
15 jaar: 4 euro
16 jaar: 4,5 euro
17 jaar: 5 euro
18 jaar: 5,5 euro
19 jaar: 6 euro
20 jaar: 7 euro
21 jaar: 7,5 euro

De bedragen zijn netto, er zijn extra's te verdienen voor diegene die buiten de vakanties kunnen werken.

Het plukken
Hoe je moet plukken is hier moeilijk uit te leggen, dit leer je in het veld. Fruit plukken, met name aardbeien, is ook echt iets wat je moet leren.

Formulieren
Voor een scholier of student hoeft  er als werkgever weinig loonbelasting en premies over het uitbetaalde loon te worden betaald, hiervoor moet je wel de, na inschrijving, opgestuurde formulieren invullen en ondertekenen.  Neem deze formulieren je eerste werkdag mee. Maak ook een, duidelijke! , kopie van je identiteitsbewijs en lever die ook in. 

Inschrijven
Inschrijven kan alleen als je (op het moment dat je wilt gaan werken) minimaal 13 jaar oud bent. Daarnaast moet je over een eigen identiteitsbewijs beschikken.